Záhradná párty s ochutnávkou vína

Záhradná párty s ochutnávkou vína

Naplánovať počas tohto leta nejaké spoločenské podujatie u nás v Seniorville nebol problém. Nápadov máme celú kopu aj vôle máme dosť, ale evidentne sme v súboji s počasím, ťahali za kratší koniec.
Naplánovali sme si tradičnú grilovačku, ale toho roku sme ju ozvláštnili ochutnávkou vín. V našich predstavách hrialo slniečko, bolo príjemne teplo. Predstava o tom ako pod altánkom ochutnávame vínko, debatujeme o vínku a tešíme sa na grilované špecialtiky, zostala naozaj iba predstavou.
27. august bol totižto chladný a upršaný deň. Spoločne sme čakali, kedy dorazí návšteva zo Seniorville z Trenčína. Pán riaditeľ Šištík priviezol pani Cigánikovú, vrchnú sestru Miroslavu Vidovičovú a aj sociálnu pracovníčku Alenku Gajdošovú a 6 klientov. Naši klienti sa začali hneď venovať návštevníkom a na chvíľku sa ukázalo aj slniečko.
O vínku nám prišiel porozprávať vinár pán Magula, ktorý nám spravil malú prezentáciu o svojom vinárstve o pestovaní viniča a o výrobe vína. Taktiež nám porozprával o tom ako sa k výrobe vína dostal a aj tom čo všetko prináša so sebou život vinára. Podelil sa snami o radosť z cien, ktoré so svojím vínkom vyhral a samozrejme si pre nás pripravil aj ochutnávku. Degustovali sme vínka červené aj rosé. Naši klienti počúvali aj degustovali s veľkým nadšením. Pánovi Magulovi kládli otázky a tiež sa s ním podelili o svoje vinárske skúsenosti. Zároveň by sme radi vyjadrili nesmiernu vďaku pánovi Magulovi, za to, že nám spravil prezentáciu o svojom vinárstve a taktiež za ochutnávku vín.
K degustácii nám naše pani kuchárky pripravili vynikajúce oškvarkové pagáčiky a aj syrové jednohubky s olivami. Na degustáciu nalieval vínko sám pán Magula, ale aj naša vrchná sestra a naši terapeuti.
Po dugustácii si klienti pochutnali na výbornom grilovanom mäsku v žemli, ktoré ugrilovala fyzioterapeutka Zuzka a pani kuchárky servírovali. Po obede sme si dali kávičku a koláčik a k príjemnej atmosfére prispela aj naša priateľka Lída, ktorá nám prišla zahrať na akordeóne.
Spolu s našimi priateľmi zo Seniorville Trenčín, sme strávili veľmi príjemný deň na ktorý ešte budeme dlho spomínať. A ani nikomu nevadilo, že vonku stále pršalo.